POMEMBNOST DODATNEGA KISIKA MED ŠPORTNIMI AKTIVNOSTMI

Reklama za intersport

Kisik predstavlja temeljni pogoj za življenje, hkrati pa gre za element, ki zagotavlja energijo živim bitjem. Kljub temu pa se potrebna količina kisika za telo spreminja od situacije odvisno, namreč aktivno telo potrebuje več kisika, kot telo v mirovanju. Ob športnih aktivnostih se hitrost dihanja poviša, ne glede na to, kakšno aktivnost opravljamo, bodisi tek, kolesarjenje, pohodništvo ali dvigovanje uteži. Razlog za povišano rabo kisika pa leži v zapletenih kemijskih procesih v mišicah in krvnemu obtoku.

Kisik je za človeško telo potreben v vsakem trenutku, saj oskrbi mišice, organe in celice s potrebno energijo. Običajno se naše telo oskrbi s kisikom iz zraka, ki ga dihamo. Kisik se raztopi v plazmi, kjer se del le-tega porabi nemudoma, del pa ostane v krvnem obtoku kot rezerva. Med vadbo naše mišice opravljajo težje delo, kar povečuje njihovo povpraševanje po kisiku. To je razlog zakaj se naše dihanje in srčni utrip povečata, saj telo potrebuje večjo količino kisika. Ves kisik, ki ga telo prejme, ga tudi nemudoma porabi, tudi prej nastale rezerve kisika v krvnem obtoku, zato moramo nadomestiti to izgubo. Če izgube kisika ne nadomestimo dovolj hitro ali pa je sploh ne nadomestimo, začnejo naše mišice pretvarjati glukozo v mlečno kislino in ne v energijo, kot bi z zadostno količino kisika sicer počele, zato po športnih aktivnostih po navadi postanemo utrujeni, podaljša se regeneracijska doba naših mišic, pojavi se mlečna kislina, kar vodi do nastanka »musklfibra« ter običajno izgubimo fokus in željo po nadaljnji fizični aktivnosti, namreč pomanjkanje kisika omejuje tudi centralni živčni sistem in s tem našo sposobnost po nadaljevanju.

Z napredkom tehnologije v zadnjih desetletjih so se pojavili novi načini, ki omogočajo lažji dostop našega telesa do dodatnega kisika. Naš produkt FeelOXY, čisti kisik v pločevinki,  tako predstavlja odličen dodatek za povečanje oskrbe z energijo in vzdržljivostjo, kjerkoli jo potrebujemo. Lahko se uporablja pred, med in po fizični aktivnosti. Pred fizično aktivnostjo vas bo oskrbel z dodatno energijo in eksplozivnostjo, med fizično aktivnostjo bo poskrbel za ohranjanje moči ter po fizični aktivnosti za zmanjšanje regeneracijskega časa mišic. Dodatni kisik FeelOXY je primeren tako za profesionalne kot tudi rekreativne športnike za izvajanje aerobnih športov, kot so kolesarjenje, tek, plavanje, itd., saj pomaga povečati vzdržljivost ter daje dodatno energijo in anaerobnih športov, kot so tenis, dviganje uteži, nogomet, itd. za povečanje vaše moči. Prav tako je potrebno poudariti, da je FeelOXY naraven produkt, brez kalorij in umetnih dodatkov ter s strani Svetovne Anti-dopinške komisije ne šteje za doping.

Tokrat smo za vas v sodelovanju z Intersport Slovenija pripravili posebno akcijo, in sicer ob nakupu dveh FeelOXY izdelkov, vam na drugega podarimo 50% popust. Vabljeni torej v vse večje Intersport trgovine ter na Intersport spletno trgovino, kjer lahko izkoristite popust, ki traja do 31. maja 2016. Vdihnite čisto energijo!

Share this post