Pogosta vprašanja

1. Kaj je FeelOXY?

FeelOXY je čisti kisik v pločevinki, z vsebnostjo kisika 99,5%. Gre za produkt splošne potrošnje. FeelOXY vdihavamo. Pred naporom naredimo 3-5 globoke vdihe za eksplozivnost in moč, enako med naporom, po treningu pa kisik pomaga hitreje odstraniti mlečno kislino iz naših mišic, kar pomeni, da ne občutimo bolečine v mišicah in na ta način lahko ponavljamo treninge tudi po hujših naporih. FeelOXY vdihavamo tudi v trenutkih, ko nam pade koncentracija, tako na delovnem mestu kot med študijem, na daljših poteh z avtom, ko začutimo utrujenost, v višinah nad 2000m, v večjih onesnaženih mestih..

FeelOXY obstaja v dveh dimenzijah – v manjši pločevinki je 2,5 l čistega kisika in je za ca. 25 vdihov, v veliki pa je 12 l čistega kisika in je za ca. 120 vdihov. Na uporabo se naredi 3 – 5 globoke vdihe. Mala pločevinka je za 5 – 8 uporab, velika pa za 24 – 40 uporab.

Gre za naravni izdelek:

 • brez kalorij
 • brez kofeina, ki pospeši srčni utrip
 • brez sladkorja, ki povzroča gnitje zob
 • nobenega kasnejšega kofeinskega ‘padca’

2. Komu je FeelOXY namenjen:

 1. Športnikom – profesionalnim in rekreativnim z večjimi telesnimi napori in potrebo po večji koncentraciji. Kisik je osnovno gorivo za mišice. V primeru, da ga vdihavamo pred in med treningom, se poveča učinkovitost in moč, če ga vdihavamo po treningu,pa skrajšamo regeneracijski čas.
 2. Poslovnežem, ki potrebujejo veliko mere koncentracije, so pod stresom in so pogosto na poslovnih potovanjih z letali – dodatni kisik zmanjša jet – leg.
 3. Planincem, ki obiskujejo gore nad 2000 m.
 4. V lepotne namene za boljše počutje in svež videz.
 5. Ljudem v mestih, kjer je zelo onesnažen zrak.

3. Ali je kisik vnetljiv?

Ne. Kisik sam po sebi ni vnetljiv, v nasprotju s splošnim prepričanjem (sicer bi naša atmosfera, v kateri je 20,9 % kisika, zgorela že zdavnaj). Kisik sam po sebi ni gorivo. Njegova lastnost je le, da v kombinaciji z gorivom in plamenom pospeši kemijsko reakcijo, torej je le pospeševalec gorenja.

4. Na pločevinki je napisano ”Ni za medicinsko uporabo.” Kaj to pomeni?

Kisikove terapije, ki jih predpiše zdravnik za zdravljenje zdravstvenih stanj, so nekaj povsem drugega kot FeelOXY. Čeprav sta tako kisik, ki je predviden v zdravstvene namene in kisik, ki je v pločevinki FeelOXY, izdelana na enak način, je FeelOXY zasnovan za zdrave ljudi, ki želijo dopolniti ali izboljšati nekatera dejstva v svojem življenju in ni namenjen za uporabo pri ljudeh, ki imajo astmo, pljučne bolezni ali težave s srcem. V zadnjih primerih je nujno potreben obisk zdravnika.

5. Koliko vdihov čistega kisika FeelOXY je potrebno narediti?

Število potrebnih vdihov je odvisno od več okoliščin, med drugim za kakšen namen dodatni kisik potrebujete, glede na vašo težo, tip človeka itd. V primeru, da trenirate v telovadnici oziroma v fitnesu in si želite hitreje opomoči med posameznimi intervali oziroma serijami, naredite 3 globoke vdihe. Enako, če dodatni kisik vdihavate v višje ležečih predelih nad 2000 m in za koncentracijo. Če ste zelo utrujeni, imate ‘jat lag’ ali zelo intenzivne treninge s hudimi napori, boste potrebovali več kot le 3 vdihe. Učinek vdihnjenega kisika je takojšen – kisik gre pri vdihu skozi pljuča neposredno v krvni obtok – zato boste takoj po treh vdihih sposobni oceniti, če dodatnega kisika potrebujete več.

6. Koliko vdihov je v pločevinki?

Vse je odvisno od tega, kako globoko vdihnete in koliko časa držite razpršilec dejaven. V pločevinki, ki vsebuje 2,5 l čistega kisika je za ca. 25 vdihov, v primeru, da en vdih traja ca. 1 sekundo – običajni vdih. V pločevinki, ki vsebuje 12 l čistega kisika je za ca. 120 vdihov, v primeru, da en vdih traja ca. 1 sekundo – običajni vdih.

7. Pločevinka je zelo lahka – je prazna?

Kisik je plin in je skoraj brez teže. Zaprta in zatesnejena pločevinka je zelo lahka – vendar JE polna. Teža polne pločevinke daje občutek, da je prazna, ker je teža kisika, ki je v njej, skoraj nezaznavna. Ravno v tem je prednost, da imate zaradi neznantne teže pločevinko lahko vedno pri sebi in vas ne ovira dodatna teža.

8. Zakaj ime FeelOXY?

Ime FeelOXY pomeni ‘začuti kisik’. Pločevinka vsebuje 99,5 % čistega kisika in 0,5% okoljskega zraka. Dodatni kisik je naravna substanca, ki te ‘dvigne’, takrat ko to potrebuješ. Dodatni kisik ne daje površinskega ‘sunka’ na centralni živčni sistem, ker nima kofeina in sladkorja, tako kot druga poživila in energijske pijače.

9. Kdaj naj uporabljam FeelOXY?

FeelOXY se uporablja v naslednjih situacijah:

 • pred, med in po napornem treningu
 • v službi, ko pade koncentracija
 • na poslovnih potovanjih – za zmanjšanje jet – lag-a
 • na izletih v višje ležeče predele (nad 2000 m)
 • med študijem za povečanje koncentracije
 • na daljši poti z avtom
 • za splošno dobro počutje in sprostitev.

10. Kako ste prišli na idejo o proizvodnji čistega kisika v pločevinki – zakaj naj bi vdihavali dodatni kisik?

Ideja o proizvodnji čistega kisika v pločevinki se je rodila z namenom, da bi imeli več dodatne energije, da bi bili pri delu bolj dinamični ter polni elana, pri športni aktivnosti pa povečali moč in vzdržljivost. Današnji ritem življenja namreč od nas zahteva veliko energije in zbranosti, zaradi hitrega tempa življenja smo pogosto pod stresom, postajamo vse bolj izčrpani in nam zaradi prenatrpanih delavnikov zmanjkuje koncentracije. Po drugi strani se vedno več ljudi ukvarja z rekreativnim športom z večjimi telesnimi napori (kolesarski, tekaški maratoni, težke fitnes vadbe idr.). V prenatrpanih dnevih, kamor vsakodnevno poleg službenih obveznosti vse pogosteje vključujemo intenzivne športne aktivnosti, potrebujemo nekaj, kar bi nas osvežilo, nam dalo novih moči in vlilo dodatno energijo. Dodatni dejavnik, ki pripomore k izčrpanosti in utrujenosti je tudi vedno bolj onesnažen zrak, predvsem pomanjkanje kisika, kar vodi v glavobole in zaspanost. V svetu in tudi že v Evropi obstajajo kisikovi bari, kamor ljudje hodijo vdihavat čisti kisik, vendar pa so v primeru športne aktivnosti in v trenutku zmanjšane koncentracije precej nepraktični, predvsem zaradi omejene dostopnosti, prav tako pa tudi zaradi učinkovitosti, saj je potrebno dodaten kisik vdihavati v trenutku, ko ga potrebujemo (t.j. intenzivna športna aktivnost, padec koncentracije idr.). Za proizvodnjo čistega kisika v pločevinki smo se med drugim odločili torej tudi zaradi tudi praktičnosti. FeelOXY je polnjen z visoko kvalitetnim čistim kisik, stisnjenem v pločevinki, ki ga lahko uporabljamo kjerkoli in kadarkoli. Gre za najboljši način, da telo oskrbimo z dodatnim kisikom takrat, ko ga potrebujemo.

11. Ali FeelOXY lahko uporabljam na tekmah oziroma ali je primeren za profesionalne športnike?

Svetovna Anti-dopinška organizacija (WADA) je izrecno izključila uporabo dodatnega kisika iz seznama prepovedanih živil. Dodatni kisik oziroma kisik v pločevinki je torej dovoljeno uporabljati tudi na tekmah in ne šteje kot doping.

12. Zakaj se dodatni kisik uporablja po potovanjih z letali?

Potovanje z letali lahko precej zniža saturacijo kisika v krvi, zato smo po daljših letih utrujeni, izčrpani in brez energije. V letalskih kabinah je namreč koncentracija kisika v zraku tolikšna, kot na nadmorski višini 3000 m, zato se količina kisika v krvi zniža. Nekaj vdihov kisika po daljšem poletu vas bo osvežilo in omililo jet lag.

13. Kakšna je povezava med kisikom in zgubano kožo?

Vedno starejši kot smo, manj kisika absorbiramo, zato se koža začne starati, se zguba.

14. Katere so dobre lastnosti FeelOXY?

 • je povsem naraven
 • brez kalorij
 • brez umetnih dodatkov
 • ne šteje kot doping na podlagi Svetovne Anti – Dopinške Agencije
 • ves material iz EU
 • polnjen z visoko kvalitetnim čistim kisikom medicinske kvalitete

15. Na kakšen način se FeelOXY uporablja?

FeelOXY načeloma vdihavamo. Pločevinko približamo čim bližje ustom, pritisnemo razpršilec in istočasno globoko vdihnemo. Vdih naj traja 1 s. Na dihanje se moramo skoncentrirati, kajti le pravilen vdih ima želen učinek. Kisik mora namreč priti v pljuča, ker gre šele skozi pljuča v krvni obtok, zato moramo paziti, da je vdih res zelo globok. Ko vdihnemo, nekaj časa zadržimo sapo in izdihnemo. Število vdihov na uporabo je odvisno za kakšen namen kisik potrebujemo. Priporočljivo je narediti 3-5 globokih vdihov, in sicer če potrebujemo kisik za lažje treninge in v primeru, da trenirate v telovadnici oziroma v fitnesu, in si želite hitreje opomoči med posameznimi intervali oziroma serijami, naredite 3 vdihe. Enako, če dodatni kisik vdihavate v višje ležečih predelih nad 2000 m in za koncentracijo. Če ste zelo utrujeni, imate ‘jat lag’ ali zelo intenzivne treninge s hudimi napori boste potrebovali do pet vdihov.

Na splošno pa se kisik vdihava pred in med treningom za moč, vzdržljivost in eksplozivnost, po treningu pa za hitrejšo regeneracijo. Kadar kisik potrebujemo za koncentracijo oziroma na daljši poti z avtom idr., pa ga vdihavamo, ko začutimo utrujenost oz. padec koncentracije.

16. Kdaj se FeelOXY uporablja pri športni aktivnosti?

 1. pred in med težkim treningom za energijo, moč in eksplozivnost
 2. po treningu – za hitrejšo regeneracijo – hitreje odstrani mlečno kislino iz mišic

17. Ali je FeelOXY nadomestilo športnim dodatkom?

FeelOXY ni nadomestilo športnim dodatkom, je dopolnilo, takrat ko to najbolj potrebujemo – veliki fizični napori.

18. Kakšne so prednosti uporabe FeelOXY?

Celice v telesu lahko ustvarjajo energijo samo, če imajo dovolj kisika. Celice morajo ustvariti energijo, da lahko delujejo. Raziskave na področju kisika so pokazale, da vdihavanje zraka, kjer je večja koncentracija kisika izboljšuje kognitivne zmogljivosti, vključno s spominom in reakcijskim časo.

Zadostna raven kisika v krvi vam pomaga:

 • Ohranjati energijo in vitalnost
 • Zmanjševati stres
 • Povečati budnost
 • Izboljšati kognitivne zmogljivosti, vključno s spominom in reakcijskim časom
 • Zmanjšati izpostavljenost onesnaženemu zraku
 • Ublažiti učinke jet laga
 • Spopadati se z višinskimi težavami
 • Optimizirati športne dosežke
 • Pomagati, da si mišice hitreje opomorejo od utrujenosti

19. Koliko časa FeelOXY učinkuje?

Učinek dodatnega kisika traja različno dolgo, odvisno od posameznika, aktivnosti, namena uporabe, začetne ravni kisika v krvi in načina vdiha.

20. Kako vem, da FeelOXY deluje oziroma da sem ga pravilno uporabil?

Vsaka oseba se drugače odziva na vdihavanje dodatnega kisika. Energijo, ki jo pridobimo z vdihavanjem FeelOXY, ne moremo primerjati s pitjem skodelice kave ali drugega energijskega poživila. Po nekaj vdihih morate začutiti občutek poživitve, osvežitve – ali mentalne ali fizične ali pa občutek pomirjenosti. V primeru, da ste nad 1000 m višje kot na običajni nadmorski višini, je učinek vdihavnja FeelOXY po občutku bolj opazen, tako fizično kot psihično. V primeru, da FeelOXY uporabljate pri intenzivni fizični aktivnosti, boste pri treningu uspešnejši, močnješi in bolj skoncentrirani, po prenehanju treninga pa boste manj izčrpani. V primeru, da ne boste zaznali nobenih učinkov po vdihavanju FeelOXY, uporabljajte izdelek bolj pogosto, s krajšimi vdihi in ne zadržujte kisika dlje časa v pljučih kot traja običajni vdih. Upoštevajte, da je od vaše splošne pripravljenosti, poleg pravilne uporabe, odvisno, koliko dodatnega kisika vaše telo potrebuje, da boste začutili pozitivne učinke vdihavanja FeelOXY.

21. Kaj pomeni “prenosni” kisik?

Pločevinka, ki vsebuje 2,5 l čistega kisika je zelo priročna za v torbico, aktovko, računalniško torbo, športno torbo. Je zelo lahka in jo imamo lahko stalno pri sebi. Na ta način dodatni kisik lahko vdihavamo takrat, ko ga potrebujemo, naj si bo to v trenutku, ko nam pade koncentracija, v zaprtih in neprezračenih prostorih, na podzemnih železnicah, v onesnaženih mestih, v lokalih, pred in po treningu..

22. Mi lahko FeelOXY pomaga v višjih legah oziroma v gorah?

Koncentracija kisika v atmosferi je enotna na vseh višinah, vendar je zračni tlak na višjih nadmorskih višinah nižji, zato je zrak redkejši, zato je v enaki prostornini vdihnjenega zraka manj molekul kisika kot pri višjem zračnem tlaku. Problem ‘redkejšega zraka’ oziroma manj vdihanih molekul kisika se da rešiti na način, da povečamo koncentracijo vdihanega kisika ali da se aklimatiziramo na nadmorsko višino, kamor gremo, kar traja nekaj tednov. V primru, da na nadmorsko višino, kjer smo, nismo aklimatizirani, lahko nastopi zasoplost med naporom, hiperventilacija, idr. V primeru, da uporabljamo FeelOXY, telo oskrbimo z večjo koncentracijo kisika, zato se počutimo tako, kot na nižji nadmorski višini.

23. Kako pogosto lahko uporabljam FeelOXY?

FeelOXY lahko uporabljate vsak dan v skaldu z navodili. Uporabljajte ga, ko začutite nižjo raven kisika – v višje ležečih predelih, pred, med in po intenzivnih treningih, v mestih, kjer je zelo onezsnažen zrak, v zaprtih prostorih z zadušljivim zrakom, po daljši poti z letalom, na daljši poti z avtom, po zabavah. Upoštevajte, da je FeelOXY namenjen občasni uporabi, s prekinitvami in za zdrave ljudi. FeelOXY ni namenjenn neprekinjeni uporabi. OPOZORILO: Osebe, ki imate kakršnekoli zdravstcene težave, se morate pred uporabo FeelOXY posvetovati z zdravnikom.

24. Zakaj bi moral biti zaskrbljen glede nivoja kisika v krvi?

Vaše telo je zasnovano tako, da deluje na 21% kisika v zraku, ki ga dihate. Onesnažen zrak običajno vsebuje manj kot 21% kisika, kar lahko ovira optimalno delovanje vaših celic. Najpomembneje je, da so zaradi pomanjkanja kiska prve prizadete vaše možganske celice, zaradi česar je moten vaš reakcijski čas. Ker je težko spremljati nivo kisika v zraku, naredite nekaj hitrih vdihov FeelOXY, kar vam bo pomagalo, da se boste počutili bolj energični in skoncentrirani.

25. Ali lahko FeelOXY uporabljam v izrednih razmerah, kot je npr. požar?

V požarih se FeelOXY NE SME uporabljati. Čeprav je kisik kot plin sam po sebi nevnetljiv, pa pospešuje ogenj in plamen.

26. Ali se FeelOXY reciklira?

FeelOXY pločevinke so izdelane iz aluminija in plastičnih razpršilcev in se jih da 100% reciklirati po uporabi. Preden odvržete pločevinko, jo popolnoma izpraznite.

27. Ali je uporaba FeelOXY varna?

Uporaba FeelOXY je varna za zdrave ljudi vseh starosti, če se izdelek uporablja v skladu z navodili. Priporočljivo je, da otroci izdelek uporabljajo z nadzorom odrasle osebe. Ljudje z okvaro srca ali pljučnih funkcij ali drugih zdravstvenih stanj naj se pred uporabo posvetujejo s svojim zdravnikom. FeelOXY sicer ni namenjen medicinski uporabi. Gre za produkt splošne potrošnje.

28. Ali obstajajo kakšni stranski učinki?

V primeru, da se FeelOXY uporablja v skladu z navodili, ni poznanih stranskih učinkov.